פירוק רכבים

איך מתבצע תהליך הורדת רכב מהכביש

הרכב שלכם משרת אתכם למעלה מחמש עשרה שנה והוא כבר לא שימושי? הגעתם למסקנה כי הוא סיים את תפקידו בעולם והגיע הזמן להוריד אותו מהכביש? אלו הדברים שתצטרכו לעשות על מנת להוריד אותו מהכביש באופן רשמי ומוחלט –

מחפשים קונה רכבים לפירוק

לפני הכול, חפשו אדם שיהיה מוכן לקנות מכם את הרכב. אדם כזה יהיה בדרך כלל אחד שקונה רכבים ישנים, מפרק אותם ומשתמש בחלקים התקינים לתיקון רכבים אחרים. קונה רכבים לפירוק בנתניה יעריך את שוויו של הרכב אשר ינוע לרוב בסביבות 10% ממחירו בשוק וייתן לכם הצעת מחיר שתמורתו הוא מוכן לרכוש מכם את הרכב.

מבצעים העברת בעלות

כידוע, כל רכב רשום על שמו של האדם שרכש אותו וכאשר אותו אדם מוכר אותו לאי מי, עליו לבצע לאחר הרכישה העברת בעלות ולרשום את הרכב על שמו של הרוכש. אך במצב בו הרכב מיועד לפירוק, אין טעם לבצע העברת בעלות מכיוון שהרוכש אינו מתעתד להשתמש בו כלל. אז מה צריך לעשות? יש למלא טופס הורדת רכב מהכביש ולהעביר אותו למשרד הרישוי.

מבטלים את רישיון הרכב

לאחר שמילאתם טופס הורדת רכב מהכביש וקיבלתם אישור ממשרד הרישוי שהמסמך נקלט, יפיק לכם המשרד רישיון כתום אשר מעיד על כך שהרכב אינו קיים עוד ברישומים של הרכבים הנעים בישראל והוא הורד מהכביש באופן רשמי. כמו כן, חשוב לזכור כי חל איסור לנהוג ברכב לאחר שהפיקו עבורו רישיון כתום והוא הורד מהכביש.

בסוף התהליך יוצאים כולם מורווחים

בסופו של תהליך הורדת רכב מהכביש, יצאו כל הצדדים מורווחים –

  • הצד המוכר, הלוא הוא בעל הרכב, אשר נפטר מהרכב הלא שימושי שעמד לו בחניון ואף הרוויח עליו כמה אלפי שקלים.
  • הצד הרוכש – שהוא קונה הרכבים, אשר עשה עוד פעולה לצורך פרנסתו וקיבל לידיו עוד רכב לא שימושי לצורך פירוק רכבים
  • ואחרונה חביבה – הסביבה שלנו. זו שלמעשה ספגה את הנזק הכי גדול כאשר הרכב עמד ללא שימוש או נסע על הכביש וזיהם את האוויר.

מידע נוסף וייעוץ מקצועי תוכלו למצוא באתר: https://prk.co.il/