אומנם פעולת הנהיגה אצל רבים מאיתנו נתפסת כפעולה שגרתית, כמעט יומיומית, שאנחנו לא חושבים עליה אלא מבצעים אותה כמעט אוטומטית. אבל יש כאלו הסובלים מחרדת נהיגה שמונעת מהם לעלות על הכביש ולנהוג. נכון שיש פתרונות אחרים לנהיגה כמו שימוש בתחבורה ציבורית או מונית אבל הקושי הוא ברור, והוא מפריע מאוד בתפקוד היומיומי למי שסובלים מחרדת נהיגה.
נשאלת השאלה איך מתגברים על חרדת נהיגה, והתשובה היא שניתן למצוא טיפול בפחדים ממוקד ויעיל בחרדת נהיגה יכול להביא לתוצאות מעולות. הפחד לנהוג לעתים גם מלווה בפחד מתאונת דרכים – וזה מה שיוצר חרדת נהיגה. מדובר בחרדה שהיא לא נדירה בכלל ולמעשה שמונה אנשים מתוך מאה אנשים סובלים ממנה.
יש מקרים בהם מי שסובל מחרדת נהיגה כן עולה על הרכב ונוהג אולם הוא יכול להיקלע להתקף חרדה בכל רגע או רגע לפני הנסיעה – מה שכמובן כרוך בסיכון רב. הסיבה להופעתה של החרדה בחלק מהמקרים קשורה לנוכחות וצפייה בתאונת דרכים.
מתגברים בפועל על חרדת נהיגה
ההתמודדות וההתגברות על חרדת נהיגה מתבצעים באמצעות טיפולים שונים, כמו למשל טיפול בשיטת NLP או טיפול התנהגותי. מהלך טיפול מסוים כולל עלייה באופן הדרגתי על הכביש כאשר תחילה נוהגים רק ברחוב הסמוך לבית ולאט לאט מתחילים לנהוג בדרכים עירוניות, ולאחר מכן בדרך בין עירונית מהירה. הטיפול גם כולל לימוד של טכניקות הרפיה ונשימה והבנת המטופל של מחשבותיו שהן לרוב כאלו אשר מפרשות את הנהיגה בצורה שלילית יתר על המידה ולמעשה אותן מחשבות מכניסות את הגוף למצב של סטרס, אשר לא הולם את הסיטואציה.
במידה ואתם מעוניינים בטיפול בחרדת נהיגה פנו עוד היום למטפל מקצועי שיסייע לכם להתגבר על החרדה. מוזמנים לקרוא על טיפול בפחד מנהיגה באתר של עדי שניידר.