החלום על כלי רכב חשמליים אינו חדש. כבר במאה ה-19 נעשו ניסיונות שונים לפתח רכבים כאלה, ולקראת סוף המאה העשרים, כשמחירי הדלק לא הפסיקו לעלות, שוב התחדשו המאמצים למצוא תחליף למנוע הבנזין. גם בארץ הוקם מיזם שמשך תשומת לב רבה, בטר פלייס, אבל נקודת התורפה בכל המקרים הייתה הצורך של המנוע החשמלי בזמן טעינה ארוך.
אבל הטכנולוגיות משתכללות עוד ועוד, וכיום יש דרכים לבצע טעינת רכב חשמלי במהירות וביעילות, במקומות שונים.
טעינת רכב חשמלי בבית
הדרך הנוחה ביותר להטעין את הרכב החשמלי היא כמובן בבית. בכל פעם שנוצר בכך צורך, פשוט לוקחים את הסוללה שממילא אינה כבדה, מכניסים אותה לבית ומטעינים אותה. בדרך זו לא מתבזבז זמן על הטעינה ולמעשה אין שום טרחה. עמדות הטענה ביתיות לא צריכות להיות עוצמתיות במיוחד, משום שממילא אין מגבלה של ממש על הזמן שבו מתבצעת הטעינה, כך שגם דגמים עם הספק של 22 קילו-וואט, 11 קילו-וואט ואפילו 7.2 קילו-וואט יכולים לאפשר נסיעה נינוחה מדי יום וגם למרחקים ארוכים.
איך אפשר להטעין רכבים חשמליים במקומות העבודה?
דרך נוספת לאפשר טעינת רכב חשמלי בנוחות וללא הצורך לחפש עמדה מתאימה היא במקומות העבודה. זהו שירות שבעלי ומנהלי חברות וארגונים גדולים יכולים לספק לעובדים שלהם ובכך גם לתרום למיתוג, בזכות החדשנות והידידותיות לסביבה (שהרי מנועי הבנזין גובים מחיר יקר לא רק מהנהגים בגלל מחירי הדלק אלא גם מהסביבה בשל הזיהום הכבד).
טעינת רכב חשמלי במקום העבודה דומה במהותה לפעולה שמתבצעת באופן ביתי, אם כי בדרך כלל העמדה תתאפיין בהספק מעט גבוה יותר על-מנת לאפשר את השלמת הפעולה עד לסיום יום העבודה.
הטענת כלי רכב חשמליים במקומות ציבוריים
גם לצורך הטענת רכבים חשמליים במרחבים הציבוריים ישנם מוצרים מתקדמים ומרשימים. הנקודות שבהן כדאי למקם אותם הם תחנות דלק (בעיקר על-מנת לנצל את כוחו של ההרגל, את השטחים הפנויים בתחנות ואת הפריסה הנוחה מאוד שלהן) וגם מרכזי קניות – שנמצאים בכל מקום ומאפשרים לשלב בבילוי גם טעינה מהירה. עוד דוגמה למקום מושלם למילוי המצבר היא חניונים ציבוריים.