מוסכים

תעשיית הרכב היא אחת התעשיות הרווחיות והצומחות ביותר בעולם. היא ראתה עלייה עצומה בהכנסותיה לאורך השנים, בעיקר בשל הביקוש הגובר לכלי רכב. עם הצמיחה הזו, חלה עלייה גם בצרכי תיקוני הרכב. על מנת לענות על צורך זה נפתחו מוסכים רבים באזורים שונים בארץ. 

סוגי מוסכים

לאחר רכישת רכב, תמיד עולה השאלה היכן עדיף לטפל ברכב ולתקן אותו. נכון לעכשיו, מבחר תחנות השירות הוא די גדול, אך הן מחולקות בעיקר למוסכים מורשים ומוסכים לא מורשים. 

מוסך מורשה

מוסך מיצובישי מורשה (למשל) מייצג מותג מסוים של רכב ויש לו את הבסיס הטכני הדרוש ומומחים מוסמכים שעובדים עליו. בפנייה למוסך מוסמך תקבלו מגוון שירותים באיכות גבוהה ואחריות על העבודה שנעשתה. לרוב האחריות נעה בין מספר חודשים לשנתיים.

היתרונות העיקריים של שירות במסך מורשה הם: עבודה של מוסכניקים מוסמכים, המוסכים יכולים לספק את כל מגוון השירותים הדרושים ולתת אחריות. כמו כן המוסכים משתמשים רק בחומרים וחלקי חילוף מקוריים.

מהחסרונות, ניתן לציין מחיר יקר יחסית לתיקונים ותחזוקה וצורך לנסוע אל מוסך יונדאי (למשל) מורשה שלא בהכרח נמצא בקרבת מקום מגורים.

מוסך לא מורשה

היתרונות העיקריים של שירות מכוניות במוסך לא מורשה היא עלויות תיקון ותחזוקה זולות יותר ופריסה גאוגרפית רחבה שמאפשרת קרבה לבית או לעבודה. אפשר להשתמש במוסכים לא מורשים בתקלות פשוטות, אך בתקלות מורכבות יותר תמיד מומלץ לפנות למוסכים מורשים.

לאחר שקלול של כל היתרונות והחסרונות, נוכל להסיק שאם רכשתם רכב חדש, עדיף לתת לו שירות באחריות במוסכי רכב רשמיים וגם לאחר סיום האחריות, לפחות בשנים הראשונות להמשיך ולטפל בו במוסכים מורשים. לאחר מכן, אם אין אפשרות כלכלית להמשיך לקבל את השירות המיטבי, ניתן לפנות גם לטיפול במוסכים הלא רשמיים.

כתיבת תגובה